AWOKADO NADZIEWANE TUŃCZYKIEM

AWOKADO NADZIEWANE TUŃCZYKIEM
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: irma
Elegancka i smaczna przystawka na różne okazje.Polecam.

Składniki

Przygotowanie

  1. Drobno posiekać czosnek i rozetrzeć z solą i pieprzem. Połączyć z twarogiem i tuńczykiem na jednolitą masę.

  2. Awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę i bardzo ostrożnie wydrążyć miąższ łyżeczką nie uszkadzając łupin.Pokrojony miąższ, kapary, część pokrojonego w drobną kostkę ogórka i pomidorka dodać do pasty twarogowej.

  3. Do pasty dodać sok z cytryny, sól, pieprz i bazylię. Wymieszać. Napełnić łupiny owoców, przykryć folią i odstawić do lodówki na ok.3 godziny.

  4. Przed podaniem można ułożyć na liściach sałaty i udekorować pomidorkami i szczypiorkiem. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (10)

Hanix1984 16 marca 2010
Fajny pomysł na wytworną przekąskę. Do ulubionych.
wiola1100 16 marca 2010
ciekawa propozycja
annawk 16 marca 2010
przepis przyda sie na najbiższe święta, w końcu ma być wiosennie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki