Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega-3 (ważne dla zdrowego serca) oraz witaminy i minerały, dlatego powinna często gościć na naszych stołach. Wędzona ryba jest dość słona, więc nie ma potrzeby dodawania do pasty soli. Jednak obfite posypanie pieprzem świetnie podkręci łagodny smak twarogu i cebulki. Możesz wykonać awanturkę tak, by miała gładką, kremową konsystencję lub by struktura poszczególnych składników była bardziej wyraźna. Pastę serwuj na kromce chrupiącego pieczywa.
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 31
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 2560
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 754
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 31
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 2560
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 754
Składniki
Obierz rybę ze skóry, usuń kręgosłup i mniejsze ości – możesz użyć do tego celu pęsety. Rozdrobnij palcami makrelę i przełóż do miski. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę i też przełóż do miski. Dodaj pokruszony, biały ser, majonez, ketchup i porządnie dopraw czarnym pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli pasta jest zbyt zbita, dodaj więcej majonezu lub śmietany.
Awanturką smaruj pieczywo, podaj z plackami ziemniaczanymi lub użyj jako farsz do naleśników. Udekoruj świeżym szczypiorkiem.