Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
avocado to moja miłość od zawsze ;-) tu te boskie owoce połączyłam z mascarpone i oliwą z oliwek wyszło cudne smarowidło i do grzanek i do ulubionych bułeczek i do tostów...i do chrupkiego pieczywka i pyszny dip jednocześnie do wszelkiego rodzaju warzyw jako przekąska ;-)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22722
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22722
Składniki
avocado kroimy na pół,usuwamy pestkę ( owoce avocado muszą być pięknie dojrzałe ) wydobywamy cały mięciutki miąższ do miseczki,delikatnie solimy i ugniatamy widelcem do konsystencji pasty ( w tym przypadku nie blendujemy aby nie zmasakrować konsystencji ) dodajemy cały ser mascarpone i również widelcem ugniatamy wszystko razem,dodając pieprz,chilli i suszony czosnek, na gładką pastę na koniec dodajemy łyżkę oliwy z oliwek dla smaku i wydobycia aromatu pastę można jeść samą,z ulubionym, pieczywem,grzankami,tostami i warzywami smakuje też ciekawie z pieczonymi ziemniaczkami ;-) Smaczności ;-)
I na zdrowie ;-)