Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg wychodzi soczysty i rozpływa się w ustach. Polecam nawet tym, którzy, jak ja, za rybami nie przepadają.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Składniki
Rybę umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem (na zewnątrz i w środku). Cytrynę przekroić na pół, z połówki cytryny wycisnąć sok i skropić nim rybę- odstawić na 15 minut.
Na patelni rozgrzać masło wymieszane z proporcjonalną ilością oliwy z oliwek.
Na tłuszczu ułożyć pstrąga i smażyć na małym ogniu aż środek ryby będzie już dobry (ok. 5-7min. z każdej strony).
Ułożyć rybę na półmisku, przybrać plasterkami cytryny. Podawać ze świeżym pieczywem czosnkowym.
SMACZNEGO!!!