Arbuz w parze z cebulką

Arbuz w parze z cebulką
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Dochaa
Arbuz w parze z cebulą to bardzo smaczne danie Dodatek kopru nadje całości wiosennego zapachu. Potrawa może stanowić samodzielne danie jest sycąca, smaczna, zdrowa, prosta w przygotowaniu. Spokojnie można je wziąć do pracy, na trening i grilla.Stanowić będzie orzeźwiający posiłek.

Składniki

  • Arbuz 0,6 kg
  • Cebula czerwona 0,5 szt.
  • Sos na bazie octu balsamicznego 0,5 łyżeczki
  • Ocet balsamiczny 0,5 łyżeczki
  • Koperek świeży

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy drobno. Ocet i sos balsamiczny dodajemy do cebuli i mieszamy. Odstawiamy na krótką chwilę.

  2. Arbuza (najlepiej schłodzonego w lodówce) kroimy w kostkę średniej wielkości. Wrzucamy do miski dodajemy pokrojoną cebulkę i delikatnie mieszamy.
    Wykładamy na talerz lub miseczkę. Dekorujemy koprem.
    I gotowe. Smacznego.

    Najlepiej smakuje w gorące dni prosto z lodówki.

Komentarze do przepisu (1)

Dochaa 24 czerwca
Super danie. Jest proste tanie i nie tuczy.
Składniki
  • Arbuz 0,6 kg
  • Cebula czerwona 0,5 szt.
  • Sos na bazie octu balsamicznego 0,5 łyżeczki
  • Ocet balsamiczny 0,5 łyżeczki
  • Koperek świeży
Składniki