Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty nie tylko zapiekane w tosterze, można wykorzystać je na kilka różnych sposobów, polecam pizzę.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 54
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 98
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 125
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 54
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 98
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 125
Składniki
1. Chleb tostowy układamy na blaszce wyłożonej papierem.
2. Do miski wbijamy jajka.
3. Dodajemy mąkę.
4. Przyprawiamy ziołami, solą oraz pieprzem.
5. Za pomocą miksera rozrabiamy ciasto tak żeby nie było grudek
6. Taką masą smarujemy tosty.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i połową posypujemy masę.
8. Paprykę obieramy z gniazda i drobno kroimy.
9. Ogórki również drobno kroimy.
10. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki.
11. Pieczarki ja miałam ugotowane, kroimy.
12. Na ser układamy kawałki szynki.
13. Na szynkę pieczarki.
14. Następnie ogórek.
15. Pomidorki kroimy w plasterki i wykładamy na ogórki.
16. Na koniec paprykę.
17. Posypujemy drugą połową sera.
18. Zapiekamy 25 minut w 180˚C.
19. Pizza gotowa, podaje się z ketchupem lub dowolnym sosem. 20. Smacznego.