Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z takimi bułeczkami śniadanie zawsze będzie smakowało ;)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać 3 łyżki mąki pszennej i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kwadrans. Potem dodać pozostałe składniki, w tym siemię lniane i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 60 min.
Następnie ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Z każdej zrobić rulonik, zawinąć na końcu supełek i pozostałe ciasto przewinąć tworząc coś na kształt kajzerki. Pozostawić na blasze na kwadrans.
Następnie wysmarować jajem wymieszanym z mlekiem i posypać siemieniem lnianym. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!