Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żurek w chlebie"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 63
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Chleb wydrążamy, smarujemy białkiem jajek i pieczemy przez 10 min. Boczek kroimy w kostkę i gotujemy przez 30 min. Dodajemy pokrojone warzywa, sól i pieprz.
Gdy zmiękną, wlewamy zakwas, dodajemy czosnek i majeranek. Zupę zabielamy śmietaną, wlewamy do chleba i wkładamy jajka pokrojone w ćwiartki.Źródło: Świat Seriali