Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z chleba"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6780
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 153
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 332
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6780
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 153
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 332
Składniki
Kalafior opłucz i podziel na różyczki. Ugotuj go w osolonym wrzątku. Pora oczyść i pokrój w grube plasterki. Chleb i mięso pokrój na kawałki.
Pora przesmaż na maśle. Dodaj kalafiora, chleb i mięso. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przełóż do formy żaroodpornej.
Jajka roztrzep z mlekiem. Zalej w formie. Posyp serem i tymiankiem. Piecz 25 minut w 180°C.Źródło: Takie jest życie