Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawna bułka z fetą"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 292
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 292
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
Do miski wbij żółtka, roztrzep widelcem.
Białka posyp szczyptą soli i dokładnie ubij na sztywną pianę.
Do żółtek dolej olej i jogurt. połącz z mąką, proszkiem do pieczenia, bazylią i solą.
Gdy masa będzie gładka, dodaj pianę z białek, a następnie delikatnie ją wymieszaj.
Przełóż ciasto do okrągłej foremki o średnicy około 30 cm.
Na wierzchu umieść pokrojony w kostkę ser feta oraz pocięte w ósemki umyte i osuszone pomidory.
Wstaw bułkę do piekarnika z termoobiegiem rozgrzanego do 150°C. Piecz około 15 minut.
50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Marta Matusiewicz z Bielska Białej</strong>Źródło: Super TV