Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoska sałatka z warzywami, mozzarellą i chlebem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Na patelni rozgrzej Ramę Smaż jak szef kuchni. Poczekaj, aż z tłuszczu znikną bąbelki – to znak, że uzyskał odpowiednią temperaturę do smażenia. Wrzuć marchewkę z cebulą, smaż 4 minuty.
Następnie dodaj pomidory, oliwki i smaż jeszcze 5 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Podpiecz w piekarniku kromki chleba (możesz też podgrzać je w tosterze). Gorące polej oliwą i porwij na spore kawałki.
W miseczce wymieszaj ocet balsamiczny i dwie łyżki oliwy. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podsmażone warzywa wyłóż na półmisek, dodaj kawałki podpieczonego chleba i mozzarelli, kapary oraz bazylię. Polej sosem, od razu podawaj.Źródło: Olivia