Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna golonka, ugotowana, podana z pieczywem i chrzanem.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4321
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8461
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4321
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8461
Składniki
Wymytą, oczyszczoną golonkę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy. Gotujemy 2 godziny. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Po zdjęciu szumowin dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości golonki.
Ugotowaną golonkę podajemy z pieczywem i chrzanem lub musztardą. Smacznego!!!