Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tuńczykowy dip z chrupiącym chlebkiem pita"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180-200 st. C. W dużej misce wymieszaj tuńczyka, kremowy serek, posiekaną drobno cebulę i sok z cytryny. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Jeśli to będzie konieczne, możesz dodać więcej soku z cytryny. Wstaw pastę do lodówki, żeby się dobrze schłodziła.
Umieść na posmarowanej olejem blaszce kawałki chlebka pita. Piecz przez 10 minut lub do czasu, aż będą złociste. Wyciągnij je z piekarnika i poczekaj, aż wystygną.
Podawaj tuńczykowy dip z chlebkami pita lub jeśli wolisz – z tostowymi grzankami.Źródło: Olivia