Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak sama nazwa wskazuje, są to bardzo szybkie rogaliki do zrobienia. W smaku są bardzo smaczne. Miałam gotowe już powidła śliwkowe z rumem. Jednak "wkład" do rogalików może być różny.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Zagnieść ciasto i dokładnie wyrobić, można w razie konieczności podsypać mąką. Rozwałkować na duży okrągły placek, pociąć na trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć trochę powideł, zawijać z szerszej strony w rulonik, tak aby zrobił się rogalik. Można posmarować jajkiem, ale niekoniecznie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 20 minut. Można posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!