Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do miski rozkruszamy drożdże, wsypujemy płatki owsiane, sól i cukier. Wlewamy ciepłą wodę, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Mąkę przesiewamy, dodajemy otręby pszenne i mieszamy. Blaszkę (25x12) smarujemy olejem i posypujemy otrębami. Wykładamy ciasto. Odstawiamy na 15 minut aby podrosło. Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Smacznego ;)
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Składniki
Do miski rozkruszamy drożdże, wsypujemy płatki owsiane, sól i cukier. Wlewamy ciepłą wodę, mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Mąkę przesiewamy, dodajemy otręby pszenne i mieszamy. Blaszkę (25x12) smarujemy olejem i posypujemy otrębami. Wykładamy ciasto. Odstawiamy na 15 minut aby podrosło. Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Smacznego ;)