Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpinakowe rogaliki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
Szpinak odmroź, odsącz wodę. Czosnek przeciśnij przez praskę, zeszklij na maśle na dużej patelni. Dodaj szpinak, dopraw solą i pieprzem. Duś do zgęstnienia.
Szpinak podziel na 2 części. Je- dną odłóż, drugą zostaw na patelni, dodaj do niej ser wędzony. Podgrzewaj do rozpuszczenia sera.
Jajko roztrzep. Fetę pokrusz, pomidory posiekaj. Ciasto pokrój na kwadraty. Na połowę kwadratów nałóż szpinak z serem. Złóż je po przekątnej, starannie zlep. Na resztę kwadratów nałóż sam szpinak, posyp fetą i pomidorami, zlep.
Blaszkę wyściel papierem. Ułóż paszteciki, zachowując odstępy, posmaruj jajkiem. Piecz w 200°C do zezłocenia, czyli ok. 20 min.
Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie