Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upiekłam pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni ;) Jest po prostu pyszny i można jeść z samym masłem.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 614
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 165
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 227
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 127
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 614
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 165
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 227
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 127
Składniki
0,5 kg mąki,0,5 kostki drożdży,2 jajka,150g margaryny,pół łyżeczki cukru,pół łyżeczki soli,1,5 szkl. mleka. Drożdże pokruszyć,zalać (1 szkl.)ciepłym mlekiem,dodać cukier,1 łyżkę mąki i wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia.Jajka ubijamy mikserem,dodajemy roztopioną ale chłodną margarynę,mąkę,drożdże,sól i mleko. Ugniatamy tak aby uzyskać gładką masę. Odstawiamy do wyrośnięcia. Keksówkę smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Wkładamy nasze ciasto i smarujemy wierzch rozbełtanym jajkiem. Można posypać makiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 45 min w 180°C.