Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly dodatek nie tylko do dan sródziemnomorskich. Smakuje tez z maslem, albo sam, najlepiej jeszcze cieply.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Drozdze kruszymy, mieszamy z miodem i ok. 180 ml chlodnej wody. Dodajemy do przecedzonej maki wraz z oliwa i sola. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy przykryte w cieple miejsce na ok. godzine. Cukinie ucieramy na drobnej tarce a nastepnie mocno wyciskamy w scierce. Przyprawy drobno siekamy i dodajemy z cukinia do ciasta. Wszystko dokladnie mieszamy i odstawiamy ponownie w cieple miejsce.
Blache wykladamy papierem do pieczenia i formujemy na nim placek o grubosci ok. 1 cm. Pieczemy ok. 20-25 min. w temp. 230° C Po upieczeniu mozna chleb posmarowac oliwa z oliwek zmieszana z ziolami i sola morska. Chleb smakuje najlepiej jeszcze cieply.