Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze danie z cieciorka- jestem pozytywnie zaskoczona efektem :-)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6930
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 338
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6930
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 338
Składniki
Cieciorke namaczamy na noc, na 12h (wody ma byc 2 razy wiecej, niz cieciorki). Po tym czasie nalezy ja oplukac, zalac swieza woda i gotowac, az bedzie miekka. Odsaczyc na sicie, wystudzic.
Cebule drobniutko posiekac,posolic, smazyc az do lekkiego zrumienienia. Dodac posiekany czosnek, pieprz i papryke i jeszcze chwilke podsmazyc (zdjec z gazu kiedy poczujemy intensywny zapach czosnku).
Cieciorke przelozyc do miski, dodac oliwe, zmiksowac blenderem na gladka mase. Dodac cebulke i czosnek, ponownie zmiksowac. Schlodzic w lodowce i zajadac ze smakiem :-)