Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, bardzo latwe rogaliki z serka Philadelfia z nadzieniem orzechowym. Jeśli nie masz orzechów, zastąp je marmoladą, nugatem lub marcepanem. Te małe bomby kaloryczne są bardzo smaczne i szybko znikają z talerza.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 646
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 646
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Składniki
Masło, cukier, cukier wanilinowy, serek, żółtka wymieszać, dodać mąkę i szybko zagnieść. Podzielić na 3 części i włożyć na 10 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkować na koło o średnicy około 28 cm. Białka ubić z cukrem na pianę, dodać orzechy i olejek. Rozsmarować na cieście. Pociąć na 16 części i zwijąc w rogaliki zaczynając od szerszej strony. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni 16-18 minut.