Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i najszybsze jakie robiłam, a przy tym bardzo smaczne. ;-D
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Składniki
Z mąki, sera, cukru i dobrze schłodzonego masła ugniatamy ciasto.
Dobrze wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na pół.
Każde wałkujemy na grubość 2-3 mm na podsypanej mąką stolnicy, a następnie głębokim talerzem wycinamy koła. Wycięte krążki dzielimy na 4 części tak aby powstały trójkąty. Każdy trójkąt nadziewamy dżemem pomarańczowym i zwijamy w zgrabne rogaliki.
Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.
Pieczemy w piekarniku o temp. 200'C przez około 20-30 minut. Smacznego !!!