Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe bułeczki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cu krem, mlekiem i 2 łyżkami mąki, przykryj ściereczką i odstaw na ok. pół godziny, żeby podrosły.
Po tym czasie dodaj do mąki razem z olejem, solą i startym serem, zagnieć mięciutkie ciasto. Ponownie przykryj ściereczką i odstaw na ok. 60 min, żeby ciasto podrosło.
Wyrośnięte ciasto podziel na 8 części i uformuj okrągłe bułeczki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zostaw na ok. pół godziny, żeby podrosły. Piecz ok. 45 min w temp. 180oC do zrumienienia.Źródło: Świat kobiety