Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rogaliki z płatkami owsianymi"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia
Drożdże wymieszaj z 50 ml wody, łyżeczką cukru i łyżką mąki. Odstaw na 15 minut.
Mąkę, płatki, rozczyn drożdżowy, sól, oregano, oliwę i 220 ml wody zmiksuj na gładkie, elastyczne ciasto. Odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce.
Ciasto rozwałkuj, wytnij trójkąty. Zwiń, zaczynając od podstawy trójkąta ku szczytowi. Zwinięte rogaliki ufor muj na półokrągło. Ułóż na blasze, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 15 minut w 190°C.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 6, cena za porcję 0,90 zł.</strong>
Mają chrupiącą skórkę i miękkie wnętrze pachnące oregano.Źródło: Chwila dla Ciebie