Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne drożdżowe rogaliki dobre zarówno do kawki, ale także jako słodka przekąska :)
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 231
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 307
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2174
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 231
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 307
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2174
Składniki
Drożdże wymieszać z brązowym cukrem. Następnie wlać wodę i tyle maki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na ok. 10 min. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
W tym czasie owoce obrane i pokrojone w kostkę usmażyć z dodatkiem miodu. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować i pokroić na 8 trójkątów. Na brzeg każdego kłaść nadzienie.
Zwinąć rogaliki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. przed włożeniem do piekarnika posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego!