Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są pyszne , moja córcia za nimi przepada.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Składniki
Z 1/2 litra mleka ,drożdży,4 łyżek mąki i 1łyżki cukru robimy rozczyn.pozostawiamy do wyrośnięcia.
Margarynę rozpuszczamy.Jajka z cukrem ucieramy mikserem.Do naczynia wsypujemy mąkę,dodajemy rozczyn i pozostałe składniki .Wyrabiamy ciasto(można mikserem z kąńcówką do ciast).
Ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na 8 części .Każdą część rozwałkowujemy i znowu dzielimy na 8 części .Na każdą część nakładamy krem czekoladowy i zwijamy rogaliki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia,układamy rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem.Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 o C