Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z jagodami"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2581
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 206
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 76
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2581
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 206
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 76
Składniki
Mąkę wymieszaj z 3 łyżkami cukru oraz cukrem waniliowym. Posiekaj z margaryną. Drożdże rozetrzyj ze śmietaną i wlej do mąki. Zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj, pokrój w pasy, potem w trójkąty. Na każdym trójkącie połóż odrobinę jagód, posyp szczyptą cukru. Zwiń tworząc rogaliki (od najkrótszego do najdłuższego brzegu). Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy, ponieważ rosną.
Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika. Piecz 15-18 min w temp. 180°C. Gorące posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Marzena Przeorska z Warszawy</strong>
Czas: 60 min, cena porcji: 0,90 złŹródło: Relaks