Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z jabłkami"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 162
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 162
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Składniki
Drożdże wymieszaj z cukrem i odstaw do wyrośnięcia (ok. 15 minut). Do miski przesiej mąkę, dodaj pozostałe , a na końcu mieszankę z drożdży i cukru. Wyrabiaj ciasto. Włóż ciasto do woreczka foliowego i na 20 minut zanurz w zimnej wodzie. Wyjmij i wyrób.
Ciasto podziel na 6 części, rozwałkuj koło i każde podziel na 8 trójkątów. Nakładaj marmoladę i formuj rogaliki. Kładź je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 20 minut w temp. 180°C. Polej lukrem lub posyp cukrem pudrem.
<strong>Pani Ewa Wolniewicz mieszka w Żyrardowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień