Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki z farszem szpinakowym"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić, przecisnąć przez praskę. Do ziemniaków dodać masło, szczyptę soli i mąką połączoną z proszkiem do pieczenia. Ciasto starannie wyrobić, by było miękkie i elastyczne.
Szpinak przełożyć na sitko, dobrze odcisnąć. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać szpinak, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Szpinak lekko przestudzić, wkruszyć ser feta, wymieszać. Farsz odstawić.
Rozwałkować ciasto i wycinać z niego trójkąty. Na każdy nakładać farsz, zwijać, formując rogaliki. Brzegi i wierzch posmarować żółtkiem rozmąconym z wodą i posypać sezamem. Piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 25 minut.Źródło: Twoje Imperium