Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rogaliki serowe ze śliwką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Składniki
ok. 45 minut • Sztuka ok. 190 kcal • Koszt sztuki ok. 50 gr • Przepis na 12 sztuk
Mąkę przesiej, dodaj twaróg, olej, szczyptę soli i miód. Wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto. Owiń folią, włóż do lodówki na 20 minut.
Śliwki umyj, osusz, przekrój na połówki, usuń pestki i jeszcze raz przekrój na pół. Ciasto rozwałkuj na 3 mm i pokrój na 12 trójkątów. Na brzegu każdego trójkąta połóż po 4 kawałki śliwek i zwiń w rogalik.
Rogaliki ułóż na natłuszczonej blasze, posmaruj je roztrzepanym jajkiem i posyp makiem wymieszanym z cukrem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż przybiorą ciemnozłocisty kolor.Źródło: Kobieta i życie