Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani i prosty sposób na małe "co nie co"
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 129
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 129
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Urywać po kawałku i rozwałkowywać na placek (jak ciasto klei się do wałka posypywać mąką). Pociąć placek na 4 części i jeszcze raz tak by powstało 8 trójkątów. Na boku nakładać marmoladę i zwinąć w rulon, formować rogaliki. Znowu urywamy kawałek, rozwałkujemy placek, rozcinamy na trójkąty, nakładamy marmoladę i tak aż ciasto nam się skończy.
Rozbełtać jajko smarować po wierzchu rogaliki i posypać cukrem. Rogaliki położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 190 stopniach aż sią zarumienią.
Takie ciasto można nadziewać nie tylko marmoladą, można zrobić inny farsz z pieczarek, mięsa, jak kto woli. SMACZNEGO!