Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 23
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 23
Składniki
Ciepłe mleko i wodę wlewam do miski. Wsypuję cukier, sól i drożdze i dokładnie mieszam.Dodaję jajko i mąkę i wyrabiam , lub dokładnie mieszam . Ciasto smaruję olejem i odstawiam do wyrośnięcia na ok.1 godz.
Kiedy ciasto wyrośnie , wyjmuję na stolnicę posmarowaną olejem .Chwilę ugniatam ,wałkuję na ok. 5mm. Wycinam trójkąciki i zwijam rogalki.
Blachę wykładam papierem , układam rogaliki , smaruję jajkiem i pozostawiam do wyrośnięcia ok.30 minut. Piekę 20-30 minut w tem. 170 stopni.