Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki migdałowo-marcepanowe"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 73
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 806
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 73
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 806
Składniki
Mleko podgrzej, dodaj drożdże i cukier, rozpuść. Odstaw do wyrośnięcia. 10 dag masła stop, ostudź.
Kiedy rozczyn podwoi objętość, dodaj stopione masło, jajka, mig- dały i mąkę, skrop aromatem migdałowym, zagnieć elastyczne ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto podziel na pół, rozwałkuj koła. Pokrój na trójkąty. Na każdym zetrzyj na tarce odrobinę marcepanu, zwiń. Rogaliki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj resztą masła. Piecz ok. 15 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie