Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki faszerowane papryką z serem"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Paprykę umyj, usuń gniazda i pokrój w kostkę.
Żółtka wymieszaj z dwiema łyżkami wody oraz szczyptą soli.
Ciasto francuskie potnij w kwadraty, posmaruj połową masy z żółtek i oprósz papryką. Następnie ułóż na nich po porcji świeżej papryki i łyżeczce sera. Zlep ciasto z farszem w trójkątne rogaliki, wierzch posmaruj resztą żółtek i włóż na pół godziny do lodówki.
Na koniec wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz ok. 20 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Teresa Strużewska</strong>Źródło: Kurier TV