Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne, rospływają się w ustach.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2974
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3392
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 111
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2974
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3392
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 111
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Składniki
W ciepłym mleku rozprowadzamy drożdże. Mąke, sól, jajko i cukier mieszamy z roztopioną margaryną. Dodajemy drożdże z mlekiem
Wyrabiamy ciasto i formujemy kulę. Wkładamy do zimnej wody no ok. godzinę - ciasto powinno wypłynąć.
Ciasto dokładnie wyrabiamy, dodając trochę mąki. Ciasto jest dobrze wyrobione, gdy odchodzi od dłoni.
Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą rozwałkujemy tak.by poestało koło,a następnie kroimy na 8-12 trójkątów.
Na trójkąty z ciasta nakładamy dżem lub krem czekoladowy i zawijamy od szerszej do węższej strony. Rogaliki smarujemy rozkłóconym jajkiem, by podczas pieczenia nabrały ładnego złocistego koloru. gotowe posypujemy cukrem, wiurkami kokosoeymi lub posypką czekoladową