Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki nadziewane czekoladą
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 118
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 118
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem łyżeczki cukru.Tak powstały rozczyn połączyć z cukrem,solą,masłem(masło rozpuścić i ostudzić) jajami i mąką,wyrobić ciasto,następnie ostawić w ciepłe miejsce aBy podwoiło swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 lub więcej części w zależności od wielkości rogalików,rozwałkować na kształt kół,podzielić na 8 trójkątów,zawijać od najszerszej strony z kawałkami czekolady. Układać na blaszce,piec w 200 stopniach 8-10 min,ja w termoobiegu. SMACZNEGO !