Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojej mamy są najlepsze, po prostu przepyszne.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 389
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 389
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, wsypać mąkę z cukrem, wbić jajka, wlać roztopione ostudzone masło, wyrobić dokładnie i odstawić do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką na grubość około 1 cm, kroić na kwadraty, następnie na trójkąty. Na samym brzegu ciasta położyć marmoladę, zwinąć tworząc rogaliki. Układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.