Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Drożdże wymieszaj z odrobiną cukru,łyżką śmietany i łyżką mąki.Odstaw do wyrośnięcia a następnie dodaj do mąki wraz z masłem,żółtkiem,resztą cukru i resztą śmietany.Dokładnie wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia na ok.30 min. Ciasto podziel na 4 części,każdą rozwałkuj na okrągły placek.Wytnij trójkąty,połóż na nich łyżeczkę marmolady z szerszej strony i zwiń od szerszej strony do wierzchołka.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,posmarować białkiem i piec ok.30 min w piekarniku nagrzanym do 180 s. Smacznego