Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne rogaliki, nie trzeba czekać na wyrośnięcie drożdży, przepis dziecinnie prosty:-)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Wszystkie składniki oprócz oczywiście marmolady którą będziemy nadziewać ciasteczka zagniatamy na gładkie ciasto odrywające się od rąk (w razie potrzeby trzeba dosypać mąki). Wałkujemy dosyć cienka na kształt koła wielkości talerza, dzielimy na 8 kawałków jak tort. Powstaną trójkąty na podstawie których kładziemy marmolade i zwijamy tworząc rogalik. Pieczemy w temp. ok 200^C ok 10 minut (zyby wyrosły i się zarumieniły). Wystudzone posypujemy cukrem pudrem:-)