Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie są trudne lecz efekty późniejsze są rewelacyjne
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 511
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13540
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 511
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13540
Składniki
Miękką margarynę z mąką rozcieramy ręką w misce. jajka ucieramy z 4 łyżkami cukru i dodajemy do ciasta. ( najlepiej wziąć jakąś większą miskę wtedy jest po prostu wygodniej)
Drożdże z 2 łyżkami cukru rozrabiamy w ciepłym mleku i wlewamy do ciasta. ( ja zawsze lekko podgrzewam w rondelku mleko z cukrem a potem do kubka lub miseczki wkładam drożdże i zalewam je mlekiem)
Dodajemy cukier waniliowy i wyrabiamy, aż ciasto będzie odchodzić od ręki . Wstawiamy na 1 lub 1,5 do lodówki
Formujemy gałki wielkości pomarańczy. Rozwałkowujemy i smarujemy marmoladą. Każdy kroimy na 8 trójkątów i zwijamy od szerszego końca. Układamy na blasze. Pieczemy około 25-30 minut Posypujemy cukrem pudrem do dekoracji.