Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 263
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 263
Składniki
Odrobiną masła wysmarować foremkę (ja miałam formę o wymiarach 25cm x 25cm). Chałkę pokroić na 1 cm kromki, każdą z jednej strony posmarować masłem. Ułożyć je w foremce jedną na drugą, skośnie, by na siebie zachodziły.
Jajko rozbić dokładnie mikserem z mlekiem, śmietanką, cukrem.
Kromki zalać masą, posypać rodzynkami, a następnie warstwą ciemnego cukru. Lekko przycisnąć, odstawić na 10 minut.
Piec około 30 minut w temperaturze 160ºC. W trakcie pieczenia można polewać mlekiem żeby góra za bardzo się nie spiekła. Wyjąć z piekarnika, posmarować cienką warstwą dżemu, natychmiast podawać. Najlepszy ciepły.
Smacznego :)