Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś upiekłam bardzo szybkie i proste w wykonaniu bułeczki pszenne z dodatkiem mąki żytniej razowej i wyszły przepyszne.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 273
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1198
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 273
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1198
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Drożdże rozpuścić w małej ilości letniej wody. Do miski wsyp mąkę, dodaj rozpuszczone drożdże i wymieszaj. Dodaj sól, oliwę i letnią wodę. Wyrób na gładką, lśniącą masę. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1h. Wyrób z ciasta bułeczki, spłaszcz je, ułóz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.