Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piknikowy bochenek dla całej rodziny"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Pieczoną paprykę także kroimy – w paski. Serek śmietankowy mieszamy z ajwarem (pastą z ostrej papryki) na gładką masę. Ogórek (obrany ze skórki lub nie) kroimy w plastry.
Odkrawamy górę chleba na 3/4 wysokości bochenka. Wydrążamy, zostawiając na dole i po bokach równą, mniej więcej centymetrową warstwę miąższu.
Środek bochenka smarujemy serkiem. Naprzemiennie układamy jajka, salami, ser żółty, sałatę, paprykę i plasterki ogórka, za każdym razem dociskając kolejną warstwę. Zakrywamy odciętą górą. Chleb kroimy na porcje przed zabraniem na piknik.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 1,25 złŹródło: Rewia