Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń w chlebku. Soczysta, aromatyczna i kolorowa!"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Z chlebka odkrawam jedną kromkę i ostrożnie wyjmuję cały miąższ (robię to za pomocą łyżki z długim trzonkiem).
Miąższ kruszę i dodaję do mięsa. Wsypuję też oczyszczone, pokrojone w kosteczkę papryki.
Czosnek obieram, przeciskam przez praskę do mięsa. Wbijam jajko, dodaję starty ser. Wyrabiam masę, przyprawiając ją solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego oraz tymiankiem.
Farszem nadziewam chlebek. Ciasno owijam go folią aluminiową. Piekę ok. godziny w temperaturze 180 st.
Porcja zawiera ok. 310 kcal
Porcja kosztuje ok. 2,50 zł
ok. 80 minŹródło: Tina