Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne domowe bułeczki z dodatkiem czosnku na pewno zasmakują każdemu :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 31
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 31
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać, odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Na końcu dodać przeciśnięty czosnek i ponownie wyrobić ciasto. Przykryć i dać do ciepłego miejsca na ok. 60 min.
Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Uformować bułeczki i przenieść na blachę. Pozostawić na ok. 15 min. do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać czosnkiem ( u mnie kupiony w torebce czosnek staropolski)
Piec w nagrzanym do temp. 200 stopni piekarniku przez ok. 15-20 min. Smacznego!