Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta do chleba z soczewicy"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 683
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 140
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 683
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 140
Składniki
Soczewicę ugotuj do miękkości (może nawet zacząć się rozpadać). Pokrojone cebule podsmaż na oleju. Do cebuli dodaj obrane lub dokładnie umyte pieczarki i smaż, aż zmiękną. Pod koniec smażenia dodaj imbir (mielony lub świeży), czosnek przeciśnięty przez praskę.
Połącz jeszcze ciepłą soczewicę z zawartością patelni i zblenduj. Dodaj czarnuszkę i ewentualnie majeranek. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj na grzankach lub zwykłym pieczywie (możesz dodatkowo posypać czarnuszką).Źródło: Świat kobiety