Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy, smaczny chlebek na otrębach z ziarnami... Domowe najlepsze ;)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 72
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 72
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier, miód i poczekać aż drożdże się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek ciepłej wody i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na ok. 10 min. Następnie dodać pozostałe składniki (z wyjątkiem ziaren) i wymieszać.
Na końcu dodać wszystkie ziarna i wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do momentu, aż ciasto podwoi objętość. Następnie przełożyć do formy wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami. Wierzch posmarować woda i posypać np. siemieniem lnianym.
Piec ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. Smacznego!