Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste drożdżowe bułeczki z białym serem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Make wsypujemy do miski. Drożdże kruszymy do garnuszka, dodajemy cukier i cieple mleko. Mieszamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Przelewamy do miski z mąką. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy. Odstawiamy do wyrośnięcia. Twaróg mielimy przez maszynkę do mięsa, łączymy z pozostałymi składnikami. Cisto drożdżowe rozwałkować na grubość ok 1cm. Szklanką wyciąć koła, mniejszą zrobić wgniecenia jej dna. Wgłębienia wypełnić nadzieniem twarogowym. Bułki przed upieczeniem smarujemy jajkiem. Pieczemy 20 minut w 180st C.