Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Margarynę,żółtka, cukier i proszek dobrzej rozetrzeć , dodać kartoflankę. Wyłożyć na miskę z mąką i wynieść do chłodu i lekko zagnieść. Wyłożyć na dwie wysmarowane blachy. Pięć na zloty kolor ok 15 minut w temperaturze 180 stopni
Żółtka, cukier i mąkę rozmieszać w części mleka (tak jak budyń), pozostałe mleko zagotować. Do gotującego mleka wlać rozrobiony budyń. Gotować do gęstości ciągle mieszając. Masło rozkręcić i dodawać zimną masę i olejek rumowy. Przełożyć mazurek i polukrować