Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybki przepis, bez cukru i jajek. Cukier tylko jako posypka.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Margarynę posiekać z mąką.
Dodać marchewkę, wyrobić jednolite ciasto. Ciasto jest klejące, należy podsypywać obficie mąką podczas wałkowania. Kroić na kwadraty. Na każdy kwadrat nakładać powidła. Formować rogaliki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. ok 20 min. ( do zrumienienia). Rogaliki posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego:)