Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malinianki to pyszne drożdżowe bułeczki, w których słodkość łączy się z delikatną kwaskowatością. Wypróbuj ten przepis i zaskocz swoich bliskich.
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 172
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 55
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 339
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 382
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 172
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 55
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 339
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 382
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Składniki
Masło roztop w rondelku i odstaw do delikatnego ostudzenia.
W dużej misce połącz mąkę pszenną z solą, cukry, jajka, mleko i drożdże instant. Zetrzyj też skórkę z cytryny. Wszystkie składniki połącz, wyrabiając elastyczne i gładkie ciasto. Na koniec dodaj roztopione masło i połącz wszystkie składniki tak, aby tłuszcz się w pełni wchłonął.
Przykryj ciasto ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. W tym czasie maliny umyj pod bieżącą wodą i osusz.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, wbij w nie pięść i wyciągnij na stolnicę. Podsypując mąką, wyrabiaj dalej. Podziel na 8-10 równych części. Każdy kawałek rozpłaszcz w ręku, ułóż kilka malin i zlep dokładnie boki. Roluj w dłoniach aż zrobi się kulka. Ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, delikatnie dociśnij dłonią, aby je rozpłaszczyć. Tak samo zrób z pozostałym ciastem.
Malinianki wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na około 30 minut. Kiedy ostygną, posyp je cukrem pudrem i udekoruj malinami.